Ugrás a fő tartalomra

Honey and Clover.♥

Végre végig néztem az összes részt. :) 
Ez a kedvenc animém most.
Kicsit beletudtam magam képzelni milyen lenne
ha főiskolára mennék
vagy egyetemre.
Sok szereplőben van hasonlóság az én tulajdonságaimmal.
A végén megértettem mért lett ez a címe.
És magyar szinkronos. :)


Történet


A Honey and Clover vagy HachiKuro (a japán címből adódó rövidítés)
Umino Chika josei mangája alapján készült, és elsőként debütált a
Fuji TV "Noitamina" műsorblokkjában, ami a nőnemű közönségen belül is a fiatal felnőtt nőket tűzte ki célközönségként.

A történet főszereplői egy művészeti főiskola tanulói: Az átlagos fiú, Takemoto, a szemüveges Mayama és a kissé idióta, de nagyon vicces Morita. Egy kis közös lakásban tengetik főiskolai napjaikat, míg egy nap valami új dolog történik: Hanamoto-sensei, azaz az egyik tanáruk az iskolába viszi unokahúgát, Hanamoto Hagumit vagyis Hagu-chant, aki elbűvölően aranyos, különös lány. Annak ellenére, hogy 18 éves, nem néz ki többnek 10-nél. Viszont egy igazi zseni a szobrászatban, és a festészetben. Takemotot elsőre elbűvöli a kislány és megpróbál barátságot kötni vele. És elbűvöli Moritát is, aki elég érdekesen mutatja ki érzelmeit. Hagu kissé megriadva közeledésüktől, inkább Yamada Ayumival köt barátságot. Ayu, a verekedős, fiús lány régóta szereti Mayamát, annak ellenére, hogy egy nagy baleknak tartja. Csakhogy Mayama egy Harada Rika nevű fiatal nőbe szerelmes, aki nagyon szomorú múlttal rendelkezik.

Amint látszik a HachiKuro nem szűkölködik a szereplőkben és a szerelmi szálakban, a szereplőkből pedig hamarosan összetartó kis társaság lesz, amelyeknek minden egyes tagja élő, egyedi személyiség. Mindannyian valódi fiatalok, valódi, hétköznapi gondokkal és örömökkel. A sokadszorra évet ismétlő, különc Morita a forrása a legtöbb vicces helyzetnek. Ayumi viszonzatlan szerelme Mayama iránt igazán valóságosan ábrázolt szerelmi konfliktus, Mayama és Rika kapcsolata pedig talán a legdrámaibb szál a sorozatban. A romantikus és drámai szálak mellett at anime fontos témája az én keresés, felnőtté válás, elsősorban Takemotoval a középpontban.

Dráma és vígjáték kiegyensúlyozottan keveredik a sorozatban, mindig a jó helyen jön egy vidámabb jelenet, amely oldja a drámai légkört (a sorozat elején kicsit gyakrabban, a vége felé kicsit ritkábban). Mivel a részek egészen hétköznapi dolgokról szólnak, nincsenek nagy, megoldandó központi problémák, sem válaszok az élet nagy kérdéseire. A hétköznapi, reálisan bemutatott helyzetek és a gondosan kidolgozott szereplők gondoskodnak róla, hogy a sorozat értékes és szerethető legyen.
Az anime megjelenése egyedi, köszönhetően a vízfestékszerű animációs technikának, ami által a színek és a kontúrok egészen halványak lesznek. A karakterábrázolás nagyon hasonlít a mangáéra.

Mindenképpen érdemes még szót ejteni a zenéről, ami szervesen hozzátartozik az anime légköréhez. Suga Shikao, és a SPITZ nevű J-Rock együttes betétdalai szinte minden epizódhoz adnak egy érzelemdús, kellemes jelenetet. Az opening és ending dalok is nagyszerűek.

Szereplők

Takemoto Yuuta
A történet kezdetekor 19 éves, másodéves srác jó természetű és segítőkész, emellett halálosan szerelmes Hagu-chanba. Életcélját keresi, és aggodalommal tölti el, hogy baráti köréből talán csak ő nem találta még meg. Képességei nem kiemelkedők, de kitartó. 

Mayama Takumi
A 22 éves fiú próbál felnőttesebbnek és menőbbnek látszani annál, amilyen valójában, és emiatt rendszeresen beég. A diploma után gond nélkül elhelyezkedik, de továbbra is a lerobbant lakóházban él, és belehalna, ha kimaradna a közös programokból.
Reménytelenül szerelmes tanára volt évfolyamtársába, az özvegy Harada Rikába. 

Morita Shinobu
Mint az őstehetségek általában, különc és nem egészen normális.
A 24 éves Morita idétlen, pénzéhes és hobbi szinten kerget másokat az őrületbe, 
de a maga módján törődik a barátaival. Jó helyzetfelismerő, és néha mintha mások veséjébe látna.Szintén szerelmes Hagu-chanba, csak kissé sajátosan fejezi ki érzelmeit.

Yamada Ayumi
A 21 éves lány szép és tehetséges, rettentő naiv és jóhiszemű, mégis boldogtalan.
Bár jelentkező lenne elég, számára csak "az a hülye Mayama" létezik, aki tisztában van érzelmeivel, de nem viszonozhatja azokat. Ayu Hagu legjobb barátnője, félelmetesen erős, és bár családja egy alkohol üzletet vezet, nem túl jó ivó. 

Hanamoto Shuuji
"Shuu-chan" a harmincas éveiben járó professzor unokahúgáért Hagumiért él,
de szívesen ápolja a szeretett és rendszeresen nála lógó diákjai lelkét is.
Vidéki srácként került a főiskolára, és bár a rajzolás nem volt az erőssége, elméleti tudásával boldogan és sikeresen segítette szobatársait; végül emiatt döntött a tanári pálya mellett.

Hanamoto Hagumi
Bár 18 éves, tíznek is alig néz ki. Pöttöm termete, 
Moritáéhoz mérhető tehetsége és zárkózottsága miatt évfolyamtársai nem igen barátkoznak vele. gyenge fizikumu, sokat stresszel, és mivel imádott Shuu-chanja mindentől óvja sokáig nem is sejti Takemoto és Morita érzéseit. 
Ő a kedvenc szereplőm sok mindenben hasonlít rám.
Ő is ügyetlen a főzésben és törékeny, érzékeny mint én.Mindene a rajzolás a festés.
Teljesen más világban él mint a többi ember és ezt rólam is sokat mondják :)

Epizód lista
  1. A szerelem első pillanatra
  2. Az első lépések
  3. Két szerelem
  4. Egy bizonytalan tánc
  5. Anyámra gondolok
  6. A múlt és egy vallomás
  7. Keressük a csodát
  8. Nem tudlak elengedni
  9. A madaras kitűző
  10. Átusszuk az eget
  11. A szerelem az orrunknál fogva vezet
  12. Egy váratlan csók
  13. Álmomban már láttalak
  14. Egy gyáva tett
  15. A Hold hívása
  16. Nem tudom, mit érzek
  17. Morita hazatér
  18. Az idő ismét mozgásba lendül
  19. Imádság a holdhoz
  20. Teljesen üres...
  21. Mint egy virág az esőben
  22. Ismét útra kelek
  23. Én...
  24. Az L-akták
  25. Az F-akták
  26. Minden megy tovább
  27. Nem tudom elmondani
  28. Nem akarom látni, hogy sírsz
  29. Nem engedlek elmenni
  30. Fájó boldogság
  31. Nem mentünk a tengerpartra
  32. Előre, a fény felé
  33. Még semmit sem tudunk
  34. Csak nézni tehetetlenül
  35. Egyszer megláttam mindent
  36. Szenteld nekem az életemet
  37. Méz és lóhere
Remélem egyre többen fogjátok majd megnézni. ;)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Új. Élet.

Itt vagyok a kórházi szobában. Alig aludtam. Tegnap este feküdtem be. Elérkezett az idő. Még utoljára lefotózom magam a pocakommal. Nehéz elképzelni, milyen lesz, neked, oda kint. Lassan hívnak be a szülő szobára, és beindítják a szülést. Nem jössz ki magadtól. Amíg várakozom, a hajamat is kivasalom, mint a sztárok, akik magán orvost fizetnek és várják a csodát. Egyedül vagyok. Vajon, mikor érkezik meg az, aki bent lesz velem? Most nagyon jót tenne, egy segítő kéz. Idáig, féltem, hogy a vég következik csak, és belefogok halni. Talán. Lassan létrehozok, egy kisbabát, és kíváncsi vagyok a valóságban, hogy történhet ez meg. Ami a legrosszabb lehet, hogy elvesznek tőlem, és eltűnsz. Veled együtt, akkor a bennem lévő anya is. Remélem megmaradunk. Mindketten. Kezdődik, egy új élet. A varázslat.

Könyv ajánló: Kenneth Clark: Leonardo Da Vinci

Leonardo kutatásoknak ez a könyv az alapműve. Írója Kenneth Clark kiváló angol művészet történész. Hosszú évekig volt a National Galery igazgatója, majd oxfordi egyetemi tanár. Tehát a források elég biztosak. Nagy kedvencem Leonardo, ezért igyekszem életem során több könyvet olvasni róla. Ez a könyv nagyon hű számtalan igaz dolgot tár a szemünk elé. Éppen, ezért csak egy időrendi táblázatot írok le belőle. Időrendi táblázat Leonardo életének dokumentumokkal igazolható eseményeiről (Az alábbi összeállítás vitathatatlanul hiteles irásos dokumentumokkal igazolható dátumokat tartalmaz) 1452. Leonardo születése. 1472. Felveszik a Szent Lukács céhbe mint festőt. 1472. augusztus 5. Arno völgyi táj. 1476. április 8. Szodomiával vádolják. Még Verocchio műhelyében dolgozik. 1478 jaunár. A Signora oltárképet rendel tőle.Ősze: elkezdi a két Madonnát. 1479. Rajz Baroncelliről. 1481. március. A San Donato a Scopeto megbízza a Háromkirályok imádásának megfestéséve